Nieuws

Resett reizen

Resett is een nieuw project. Zij begeleiden reizen voor jongeren en jong-volwassenen met ASS tijdens trektochten in de Marokkaanse natuur. De groepen worden bewust klein gehouden en er worden aanpassingen gedaan volgens de noden van elke deelnemer. Het doel is jongeren een zorgeloze vakantie te bezorgen.

Meer info vind je op http://www.resett.be.

Infobeurs autisme

VZW Hejmen en VZW ​Begeleid wonen Leuven organiseren een nieuwe infobeurs autisme op 11 maart 2017. Kom zeker de stand van PASS Ladies Leuven bezoeken!

Lees meer →

Atelier voor jongeren met ASS

‘t PASSt vzw is een initiatief voor en door personen met ASS en hun omgeving in Geel. Zij richten in samenwerking met Kunstacademie Geel een kunsteducatief atelier op voor jongeren en jong volwassenen met Autisme Spectrum Stoornis.

Lees meer →

Kabass

www.kabass.be is een website voor (jong)volwassenen met ASS. Je vind er informatie, hulpmiddelen, links en tips binnen allerlei thema’s. Bekijk nu alvast het thema studeren. De andere thema’s zijn nog in opbouw.

Stille kermis

Stad Hasselt organiseert een stille kermisdag, ondermeer voor personen met autisme of epilepsie. Zie het Belang van Limburg (07/09/2014), in het artikel “Muziek en licht zachter op kermismaandag”

Lees meer →

De Roze Bink

De Roze Bink is een vereniging die geregeld activiteiten organiseert in Hasselt voor holebi’s met een beperking. Dit kan gaan om een verstandelijke beperking en autisme. Ook mensen die twijfels hebben over hun genderidentiteit kunnen bij hun terecht.

Lees meer →

PASS in de krant

PASS staat in het Belang van Limburg (28/09/2013), in het artikel “Hasselt organiseert in 2014 kermisavond zonder prikkels. Voorstel mensen met autisme en epilepsie vindt gehoor.”

Lees meer →